Jag är halvvägs igenom den tuffa delen av det här projektet! Det känns faktiskt underbart! Jag längtar efter kaffe och choklad och nu dröjer det inte länge innan jag får introducera detta i min kost igen. Det ser jag verkligen fram emot! Idag har det varit riktigt god mat på menyn. Om alla dagar ser ut så här har jag inga som helst problem att fortsätta äta på detta vis. Maten är både vacker att titta på, smakar fantastiskt och är nyttig! Och till på köpet mår jag alldeles prima:-)
Frukost
Exotisk Smoothie med blåbär
Mellis
Örtbiffar
Lunch
Banangröt med stekta äpplen, hallon och kiwi
Ingredienser
1 st banan
1 st äpple
10 st hallon
1 st kiwi
1 nypa havssalt
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 msk smör
1 tsk honung
Instruktioner
Dela äpplet i små bitar, stek i smöret ca 10 min, tillsätt kardemumman och honungen. Blanda väl.
Skala och dela kiwin i små bitar.
Skala och mosa bananen i en stor djup tallrik, tillsätt havssalt och kanel.
Blanda äpplet i bananmoset. Toppa med hallon och kiwi. Enjoy!
Supergott! Supernyttigt! Superenkelt!
Middag
Pad Thai med kyckling
Ingredienser
800 gr kycklingfilé
5 msk olivolja
8 st vitlöksklyftor
6 msk fisksås
6 msk saft från lime
1 msk äppelcidervinäger
8 msk färsk koriander
6 st vårlökar alt 1 st purjolök
1 st broccoli
3 st morötter
Instruktioner
Dela kycklingen i små bitar och hacka vitlöken.
Stek vitlöken i oljan ca 1 min, tillsätt sedan kycklingen. Stek tills kycklingen fått färg ca 5 min. Tillsätt fisksås, lime och äppelcidervinäger. Låt koka ca 5 min. Hacka lök i små bitar, skär morötterna i smala stavar och broccolin i små buketter. Tillsätt grönsakerna och woka ca 10 min. Tillsätt koriandern mot slutet. Enjoy!
Mums, vad gott det blev! Alla åt och ville ha mer. Tur att David inte var hemma, då hade det inte blivit mat över till morgondagens matlådor:-)