Ny vecka, nya möjligheter. En intensiv och uppbokad vecka väntar, så jag är så glad att min energi har kommit tillbaka, för jag behöver den mer än någonsin just nu. Jag är också väldigt nöjd att jag har kommit in i nya matlagningsrutiner inkl handling och planering.
Frukost
Exotisk Smoothie med blåbär och örtbiffar
Ingredienser
½ st banan
½ st avokado
2 st apelsiner
1 dl frysta blåbär eller jordgubbar
Några bitar färsk ananas
Några bitar färsk papaya
2 dl kallt te
Instruktioner
Skala och dela frukten i mindre bitar. Kör sedan allt i en mixer. Enjoy!
Mellis
Färska hallon och kiwi
Lunch
Fisktacos med mangosalsa
Mellis
Banan
Ananas och papaya
Middag
Kött- och acornsquashgryta med päron och timjan
Ingredienser
1,5 msk olivolja
800 gr grytbitar
1 st gullök
6 st vitlöksklyftor
1,5 msk torkad ingefära
5 dl buljong
1 st acornsquash
¼ tsk kanel
½ tsk havssalt
2 st päron
1 msk färsk timjan
Instruktioner
Skala och dela acornsquashen, päronen och löken i små kuber. Lägg i en slowcooker. Pressa vitlöksklyftorna över. Lägg i grytbitarna. Tillsätt ingefära, kanel, salt och timjan. Blanda runt ordentligt.
Häll över buljongen. Sätt slowcookern på låg värme i ca 7 timmar. Plocka upp köttbitarna, kör övrigt i en mixer till en slät sås, lägg tillbaka köttbitarna. Enjoy!
Att köra såsen i en mixer är ett bra sätt att få i barnen mer grönsaker. Övriga familjen åt ris till denna måltid, själv åt jag grytan i en djup tallrik som en soppa. Kanel, vitlök och ingefära är grymt gott tillsammans!