Lördagsmorgon. Många timmar i köket stod på dagens schema. Jag har inte längre lika ont i magen och det glädjer mig! Jag känner mig lättare i kroppen, men har fått energidippar under dagen. Det känns som att kroppen håller på att ställa om sig till riktig kost efter all julmat och intag av socker i överflöd.
Frukost
Fruktsallad
Lika delar blåbär, papaya, ananas
Örtbiffar
God helgfrukost! Jag gillar att äta frukt till frukost. Örtbiffarna gjorde mig rejält mätt och jag höll mig mätt länge.
Lunch
Citron- och honungsrostad Kyckling
Ingredienser
4 st kycklingfiléer
½ st gullök
1 st skal från ekologisk citron
4-6 msk honung
Färsk mynta, finhackad
Olivolja
Salt och peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med olivoljan. Skär kycklingen i små tärningar och placera i formen. Finhacka gullök och mynta samt riv citronskalet.
Lägg detta på kycklingsbitarna. Tillsätt honung, salt och peppar. Rör om allt väl.
Ställ in i mitten av ugnen i ca 45 min. Rör om vart 15:e min. Enjoy!
Det här var supergott! Jag åt kycklingen tillsammans med en halv avokado.
Middag
Pulled beef i slowcooker
Ingredienser
1.5-2 kg stek
2-3 st morötter
1 stor gullök
1 knippe färsk persilja
3 dl olivolja
Salt och peppar
Instruktioner
Skiva morötter och placera i botten på slowcookern. Salta och peppra steken innan den läggs ovanpå morötterna. Finhacka löken och lägg runtom steken. Klipp persilja över steken. Häll över olivoljan.
Sätt slowcookern på “låg värme” och 8 timmar. Vänd steken efter 4 timmar. Ta upp steken och lägg på skärbräda. Steken är klar om den enkelt faller isär när man delar den med en gaffel.
Häll resterande innehåll från slowcookern i en mixer och kör det till en slät sås. Ta ca 2 dl av såsen och blanda med köttet. Servera med Rostad blomkål. Enjoy!
Lättlagat och mycket gott! Uppskattades av hela familjen.
Kvällsfika
Frukt
Dag 6 - en dag i backen
Dagen började tidigt. All mat var redan förberedd och frukosten avnjöts i bilen innan första åket. Med i fickorna hade vi örtbiffar, äppelbitar och trailmix. När en hel dags skidåkning var över väntade Citron- och honungsrostad Kyckling (se recept ovan, lunch dag 5) och fruktsallad. En lång dag med bra och mycket mat. Skönt att slippa äta någon tråkig hamburgare eller mexmat längs med vägen. Vi sparade både tid och pengar och smaklökarna slapp att bli uttråkade. Mätta och glada lämnade vi slalombacken tills nästa gång.
Frukost
Gurk- och Avokadosoppa
Ingredienser
1 liter kycklingbuljong
2 st purjolökar alt salladslök
2 st avokado
½ st gurka
2 msk färskpressad citronsaft
Salt och peppar
Instruktioner
Dela purjolöken i mindre bitar. Koka purjolöken i buljongen i ca 15 min. Låt svalna. Stoppa alla ingredienser i mixern och kör till en slät massa. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan kall. Enjoy!