Laga läckande tarm: Dag 5 och 6

Article Outline

Summary

Läkning av läckande tarm: En resa av näring och återhämtning

Den här artikeln utforskar författarens personliga erfarenhet av att läka en läckande tarm genom kostförändringar, särskilt på dag 5 och 6 av deras resa. Efter en period av njutning under julen anpassar sig författarens kropp till en ny kost, med märkbara förbättringar av magsmärtor och energinivåer. Artikeln delar läckra och lättlagade recept, inklusive en fruktsallad, örtköttbullar, citron- och honungsrostad kyckling, pulled beef i en långsam spis och gurk- och avokadosoppa, vilket visar författarens kreativa inställning till hälsosam kost. Genom att dela med sig av deras dagliga måltider och upplevelser ger författaren en relaterbar och inspirerande redogörelse för deras läkningsprocess.

Lördagsmorgon. Många timmar i köket stod på dagens schema. Jag har inte längre lika ont i magen och det glädjer mig! Jag känner mig lättare i kroppen, men har fått energidippar under dagen. Det känns som att kroppen håller på att ställa om sig till riktig kost efter all julmat och intag av socker i överflöd.


Frukost

Fruktsallad

Lika delar blåbär, papaya, ananas

Örtbiffar

Image for article: Laga läckande tarm: Dag 5 och 6

God helgfrukost! Jag gillar att äta frukt till frukost. Örtbiffarna gjorde mig rejält mätt och jag höll mig mätt länge.


Lunch

Citron- och honungsrostad Kyckling

Ingredienser

4 st kycklingfiléer

½ st gullök

1 st skal från ekologisk citron

4-6 msk honung

Färsk mynta, finhackad

Olivolja

Salt och peppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med olivoljan. Skär kycklingen i små tärningar och placera i formen. Finhacka gullök och mynta samt riv citronskalet.

Image for article: Laga läckande tarm: Dag 5 och 6

Lägg detta på kycklingsbitarna. Tillsätt honung, salt och peppar. Rör om allt väl.

Image for article: Laga läckande tarm: Dag 5 och 6

Ställ in i mitten av ugnen i ca 45 min. Rör om vart 15:e min. Enjoy!  

Image for article: Laga läckande tarm: Dag 5 och 6

Det här var supergott! Jag åt kycklingen tillsammans med en halv avokado.


Middag

Pulled beef i slowcooker

Ingredienser

1.5-2 kg stek

2-3 st morötter

1 stor gullök

1 knippe färsk persilja

3 dl olivolja

Salt och peppar

Instruktioner

Skiva morötter och placera i botten på slowcookern. Salta och peppra steken innan den läggs ovanpå morötterna. Finhacka löken och lägg runtom steken. Klipp persilja över steken. Häll över olivoljan.

Image for article: Laga läckande tarm: Dag 5 och 6

Sätt slowcookern på “låg värme” och 8 timmar. Vänd steken efter 4 timmar. Ta upp steken och lägg på skärbräda. Steken är klar om den enkelt faller isär när man delar den med en gaffel.

Häll resterande innehåll från slowcookern i en mixer och kör det till en slät sås. Ta ca 2 dl av såsen och blanda med köttet. Servera med Rostad blomkål. Enjoy!

Image for article: Laga läckande tarm: Dag 5 och 6

Lättlagat och mycket gott! Uppskattades av hela familjen.


Kvällsfika

Frukt


Dag 6 - en dag i backen

Dagen började tidigt. All mat var redan förberedd och frukosten avnjöts i bilen innan första åket. Med i fickorna hade vi örtbiffar, äppelbitar och trailmix. När en hel dags skidåkning var över väntade Citron- och honungsrostad Kyckling (se recept ovan, lunch dag 5) och fruktsallad. En lång dag med bra och mycket mat. Skönt att slippa äta någon tråkig hamburgare eller mexmat längs med vägen. Vi sparade både tid och pengar och smaklökarna slapp att bli uttråkade. Mätta och glada lämnade vi slalombacken tills nästa gång.

Image for article: Laga läckande tarm: Dag 5 och 6

Frukost

Gurk- och Avokadosoppa

Ingredienser

1 liter kycklingbuljong

2 st purjolökar alt salladslök

2 st avokado

½  st gurka

2 msk färskpressad citronsaft

Salt och peppar

Instruktioner

Image for article: Laga läckande tarm: Dag 5 och 6

Dela purjolöken i mindre bitar. Koka purjolöken i buljongen i ca 15 min. Låt svalna. Stoppa alla ingredienser i mixern och kör till en slät massa. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan kall. Enjoy!