Vilken skön dag det blev! Vi blev spontaninbjudna till goda vänner och hon är mästerlig i köket! Middagen var en njutning som alltid när hon lagar äkta pakistansk mat från grunden. Maten är inte stark, men smakrik. Vi hade en uppbokad lördag, så det blev leftovers som låg till grund för lunchen. Den där slottssteken tar aldrig slut…
Frukost
Blåbärs Smoothie
Örtbiffar
Lunch
Slottsstekssallad
Middag
Kyckling och sallad hos goda vänner
Kvällsfika
Fruktsallad
Dag 13 - En riktig hemmadag
En planerings- och handlingsdag. Det tar tid att sitta och söka igenom recept och dessutom hitta något som känns bra och som uppfyller de kriterium jag har just nu på min kost. Men nu är jag laddad inför nästa vecka och jag vet att det kommer att bli några riktiga höjdpunkter på matbordet.
Frukost
Blåbärs Smoothie
Örtbiffar
Mellis
Äpple
Lunch
Slottsstekssallad med bacon och squash
Ingredienser
4 st skivor slottsstek eller rostbiff
3 st skivor bacon
2 st vitlöksklyftor
1 st squash
1 näve blandsallad
10 st svarta oliver
½ dl torkade tranbär
10 cm gurka
Olivolja
Salt och peppar
Instruktioner
Stek squashen och bacon tillsammans med vitlöken i ca 10 min. Tillsätt övriga ingredienser utom gurkan. Smaka av med salt och peppar. Skär gurkan i små bitar och servera till salladen. Enjoy!
Middag
Fisktacos med mangosalsa
Ingredienser
Till salsan
1 st mango
1 st avokado
1 st vitlöksklyfta
1 st lime
⅛ tsk salt
Till fisktacos
½ tsk havssalt
¼ tsk ingefära
¼ tsk vitlökspulver alt 1st vitlöksklyfta
1 msk avokadoolja
400 gr torsk
4 st kålblad
2,5 dl sallad
1 st lime
10 cm gurka
Instruktioner
Skala och dela mangon och avokadon i små bitar. Blanda alla ingredienserna till salsan i en skål. Sätt in i kylskåpet emedan fisken fixas.
Skär gurkan i små bitar och lägg i en skål. Lägg salladen i en annan skål.
Torka av fiskfileérna. Blanda havssalt, ingefära och vitlök i en liten skål. Vänd fileérna i kryddblandningen. Stek fisken i oljan ca 5 min per sida eller tills den lätt faller isär. Lägg i en skål och pressa saften från en lime över.
Fyll ett kålblad med fisk, sallad, gurka och salsa. Enjoy!
Oj, vad gott det var! Helt klart det godaste jag lagat de här dagarna! Maten gick hem hos äldsta dottern och mannen också. De små var dock inte lika förtjusta.