Jag vet att jag börjar bli tjatig och enformig med mina frukostar, men det senaste året har jag druckit smoothies varje morgon och det är svårt att släppa den goda vanan. Jag känner att det är bra för mig och jag tycker att det är gott! Skillnaden nu är att jag inte använder mjölk-, kokos- eller sojaprodukter i mina smoothies. Kallt te fungerar alldeles utmärkt som substitut!
Jag hade ont i höften när jag vaknade, men det blev sakta bättre under dagen. Det har varit en aktiv dag, så slowcookern passade utmärkt. Tog en timmes lunch och passade på att sätta igång middagen då, så att det bara var att duka fram när det var dags för middag. Mycket smidigt!
Frukost
Exotisk Smoothie
Mellis
Färskpressad grapefrukt- och apelsinjuice
Lunch
Grönsakssoppa med rökt kalkon
Äpple
Mellis
Mangoglass
Ingredienser
1 st frusen mango
1 st mango
Instruktioner
Låt den frusna mangon tina något, kör sedan allt i en mixer. Om det inte blir rätt konsistens, stoppa in i frysen ca 1 timme. Enjoy!
Mums! Enkelt och så gott! Lilltjejen och jag åt ikapp:-)
Middag
Mustig köttgryta
Ingredienser
800 gr grytbitar
3 st skivor bacon
2 st purjolökar
1 st guldbeta
6 st morötter
3 st selleristjälkar
2 st zucchini
10 st vitlöksklyftor
10 st svarta oliver
1 st lime
1 dl färsk koriander
0,5 dl färsk timjan
2 tsk havssalt
1 tsk gurkmeja
2 tsk ingefära
5 dl buljong
0,5 dl olivolja
Instruktioner
Stek bacon hårt. Lägg grytbitarna och bacon i slowcookern. Skala, dela och skär grönsakerna i bitar, lägg i slowcookern. Pressa över vitlök. Tillsätt oliver, kryddor och färska örter, samt buljong och olivolja. Riv över skalet av en lime.
Sätt slowcookern på låg värme i 8 timmar. Enjoy!
En mustig och god gryta med välbalanserade smaker.