En stor skillnad sedan jag påbörjade detta projekt är att jag känner mig mycket piggare nu. Och det var ju ett av mina mål när jag startade. Det är skönt att jag märker skillnad, för det ger verkligen motivation att fortsätta äta mer hälsosamt, även framöver!
Detta projekt är ju inte tänkt att abrupt ta slut efter 30 dagar, jag ser det snarare som att dessa 30 dagar är ett test på många plan och att jag verkligen ger kroppen en paus från allt som skulle kunna skapa inflammation och irritation. Fortsättning följer även efter de första 30 dagarna, då ska t ex ägg, kaffe och choklad åter in i kosten, om min kropp tillåter.
Stay tuned! :-)
Frukost
Blåbärs Smoothie
Mellis
Äpple
Lunch
Spaghetti och köttfärssås
Middag
Köttbullar och squashpasta
Ingredienser
Köttbullar
800 gr köttfärs
¼ tsk havssalt
½ dl färsk oregano alt rosmarin och basilika
Squashpasta
1 kg sommar squash alt zucchini
1 msk havssalt
15 st vitlöksklyftor
3 dl svarta oliver
1 pkt bacon
2 dl färsk basilika
Olivolja
Instruktioner
Skär squashen alt zucchinin i väldigt tunna skivor. Lägg på hushållspapper och salta. Låt ligga i ca 60 min.
Blanda köttfärs med salt och färska örter. Rulla till köttbullar. Lägg i en ugnsfast form, sätt in i ugnen på 200 grader, ca 15 min.
Stek bacon krispigt. Låt kallna. Klipp i små bitar.
Skölj squashen alt zucchinin i kallt vatten. Torka den torr med hushållspapper. Pressa vitlöksklyftor i en stekpanna med olja. Stek en kort stund innan squashen alt zucchinin läggs i. Stek ca 8 min tills det är al dente. Tillsätt hackade oliver, bacon och basilika. Enjoy!
Så mycket godare än vanlig pasta och det är verkligen kul att jobba med färger och nya smaker i köket. Barnen gillade köttbullarna, men föredrog vanlig glutenfri pasta framför squashpastan:-)