Laga läckande tarm: Dag 10

Article Outline

Summary

Läkning inifrån: 10 dagar av att ge näring åt min tarm

När jag markerar den 10:e dagen av min resa för att läka min läckande tarm, reflekterar jag över de framsteg jag har gjort hittills. Den här artikeln utforskar mina dagliga erfarenheter, från att experimentera med nya recept till att observera den positiva effekten på mitt allmänna välbefinnande. Genom att ta bort kokosnötsprodukter från min kost har jag märkt en betydande förbättring av min tarmhälsa, sömnkvalitet och energinivåer. Idag delar jag med mig av tre näringsrika måltider - örtköttbullar med sallad, färsk kalkonsallad och grytstek med rostad butternutpumpa - som har hjälpt mig att uppnå ett balanserat och lugnt matsmältningssystem. Genom att ta ett steg i taget och fokusera på hälsosam mat bygger jag långsamt upp min hälsa inifrån.

Wow, jag kan inte förstå att jag redan har hållit på med detta projekt i 10 dagar! Tiden springer iväg. Idag har det varit en bra dag. Magen är lugn igen och jag är glad att jag bestämde mig för att plocka bort alla kokosprodukter ur min kost. Jag har börjat sova bättre, men framförallt så vaknar jag upp och känner mig piggare. Snart är det dags att introducera mer rörelse på mitt schema också. Men det gäller att inte förändra för mycket på en och samma gång, då blir det bara pannkaka av allting och det är inte roligt att misslyckas med saker man bestämt sig för att göra. Då är det bättre att skynda långsamt och ta en sak i taget! Att bygga upp sin hälsa inifrån tar tid och det finns ingen quickfix!!


Frukost

Örtbiffar med sallad


Mellis

Äpple


Lunch

Fräsch kalkonsallad med oliver och kronärtskocka

Ingredienser

1 st näve blandad sallad

10 st svarta oliver

5 st inlagda kronärtskockor

½ st avokado

4 st skivor rökt kalkon

Olivolja

Salt och peppar

Instruktioner

Lägg upp allt på en tallrik och häll olivolja över. Salt och peppar efter smak. Enjoy!

Image for article: Laga läckande tarm: Dag 10

Superenkelt och jättesmarrigt. Me like!


Middag

Slottsstek med rostad butternut squash

Ingredienser

1 kg benfritt nötkött t ex fransyska

1 tsk salt

2 st gula lökar

2 st morötter

1 st lagerblad

5 st kryddpepparkorn

5  st svartpepparkorn

1 st liten burk ansjovisfileér (ca 6 st fileér)

1 msk vitvinsvinäger

2 dl vatten

Smör

2 st butternut squash

6 msk smör

2 msk honung

1,5 tsk salt

Instruktioner

Bryn steken runt om i smör i en stekgryta.

Image for article: Laga läckande tarm: Dag 10

Salta köttet på alla sidor. Stick in en köttermometer i stekens mitt. Skala löken och skär den i klyftor. Skala och dela morötterna. Lägg lök, morot, lagerblad, pepparkorn, ansjovis, vinäger och 1 dl vatten i grytan.

Image for article: Laga läckande tarm: Dag 10

Lägg på locket och efterstek köttet på svag värme ca 75 min. Vänd köttet efter halva tiden så att den andra sidan kommer mot grytans botten. Tillsätt resten av vattnet. Lägg på locket och fortsätt tillagningen tills termometern visar 75°. Tag upp steken och lägg folie över så att den håller sig varm.

Rostad butternut squash

Emedan steken eftersteks skala 2 st butternut squash, kärna ur och skär i tärningar.

Image for article: Laga läckande tarm: Dag 10

Smält smör i en ugnsfast form, lägg sedan butternut squashen i formen, salta och häll över honungen. Blanda väl. Sätt in i ugnen i 200 grader, ca 45 min.

Image for article: Laga läckande tarm: Dag 10

Sås

Plocka upp lagerblad och pepparkorn från stekgrytan. Häll grönsaker och sky i en mixer. Kör till en slät sås. Smaka av såsen med salt och peppar och späd med vatten om det behövs. Koka upp på nytt. Enjoy!

Image for article: Laga läckande tarm: Dag 10

Det här var gott! Uppskattades av hela familjen. Riktigt god husmanskost och butternut squashen var ett mycket gott tillbehör.


Kvällsfika

Blåbärssmoothie