Wow, jag kan inte förstå att jag redan har hållit på med detta projekt i 10 dagar! Tiden springer iväg. Idag har det varit en bra dag. Magen är lugn igen och jag är glad att jag bestämde mig för att plocka bort alla kokosprodukter ur min kost. Jag har börjat sova bättre, men framförallt så vaknar jag upp och känner mig piggare. Snart är det dags att introducera mer rörelse på mitt schema också. Men det gäller att inte förändra för mycket på en och samma gång, då blir det bara pannkaka av allting och det är inte roligt att misslyckas med saker man bestämt sig för att göra. Då är det bättre att skynda långsamt och ta en sak i taget! Att bygga upp sin hälsa inifrån tar tid och det finns ingen quickfix!!
Frukost
Örtbiffar med sallad
Mellis
Äpple
Lunch
Fräsch kalkonsallad med oliver och kronärtskocka
Ingredienser
1 st näve blandad sallad
10 st svarta oliver
5 st inlagda kronärtskockor
½ st avokado
4 st skivor rökt kalkon
Olivolja
Salt och peppar
Instruktioner
Lägg upp allt på en tallrik och häll olivolja över. Salt och peppar efter smak. Enjoy!
Superenkelt och jättesmarrigt. Me like!
Middag
Slottsstek med rostad butternut squash
Ingredienser
1 kg benfritt nötkött t ex fransyska
1 tsk salt
2 st gula lökar
2 st morötter
1 st lagerblad
5 st kryddpepparkorn
5 st svartpepparkorn
1 st liten burk ansjovisfileér (ca 6 st fileér)
1 msk vitvinsvinäger
2 dl vatten
Smör
2 st butternut squash
6 msk smör
2 msk honung
1,5 tsk salt
Instruktioner
Bryn steken runt om i smör i en stekgryta.
Salta köttet på alla sidor. Stick in en köttermometer i stekens mitt. Skala löken och skär den i klyftor. Skala och dela morötterna. Lägg lök, morot, lagerblad, pepparkorn, ansjovis, vinäger och 1 dl vatten i grytan.
Lägg på locket och efterstek köttet på svag värme ca 75 min. Vänd köttet efter halva tiden så att den andra sidan kommer mot grytans botten. Tillsätt resten av vattnet. Lägg på locket och fortsätt tillagningen tills termometern visar 75°. Tag upp steken och lägg folie över så att den håller sig varm.
Rostad butternut squash
Emedan steken eftersteks skala 2 st butternut squash, kärna ur och skär i tärningar.
Smält smör i en ugnsfast form, lägg sedan butternut squashen i formen, salta och häll över honungen. Blanda väl. Sätt in i ugnen i 200 grader, ca 45 min.
Sås
Plocka upp lagerblad och pepparkorn från stekgrytan. Häll grönsaker och sky i en mixer. Kör till en slät sås. Smaka av såsen med salt och peppar och späd med vatten om det behövs. Koka upp på nytt. Enjoy!
Det här var gott! Uppskattades av hela familjen. Riktigt god husmanskost och butternut squashen var ett mycket gott tillbehör.