Vaknade redan kl 6 efter 7 timmars sömn och kände mig pigg. Det har inte hänt på länge! Idag har jag tillbringat många timmar i köket och framför datorn. Börjar få kontroll på läget och har planerat veckan utifrån hur mycket tid jag har att stå i köket. Alla frukostar måste vara förberedda innan, det finns vare sig tid eller intresse att stå i köket och laga mat på morgonen. Det mesta av maten lagar jag eller åtminstone förbereder jag vid lunch, på eftermiddagen har jag ingen tid att stå i köket och middagen får inte ta mer än 30 min att fixa. Hela familjen äter middag tillsammans och oftast gör jag t ex pasta, ris eller potatismos som tillbehör åt barnen. Jag måste dessutom laga tillräckligt mycket, så det räcker till 3 matlådor dagen efter (här i USA skickar vi med matlådor till skolan resp dagis).
Idag har jag förberett och lagat Örtbiffar, Citronlax med ugnsbakad squash, Apelsinkyckling, Clubsallad med kalkon och Musselsoppa.
Frukost
Gurk- och Avokadosoppa
Färskpressad apelsinjuice
Mellis
Jordgubbar, hallon och ananas
Lunch
Clubsallad med kalkon
Ingredienser
2 st baconskivor
2 st squash
4 st skivor rökt kalkon
1/4 st avokado
1 msk olivolja
1/2 st citron
Salt och peppar
Instruktioner
Skär bacon och squash i små bitar, stek sedan i olivoljan ca 15 min. Skär den rökta kalkonen och avokadon i små bitar. Pressa citronsaft över. Blanda alla ingredienser väl. Smaka av med salt och peppar. Enjoy!
God och proteinrik lunch! Det går även bra att byta ut squashen mot t ex babyspenat eller annan sallad så går det ännu snabbare. Om bacon dessutom finns färdigstekt är detta en otroligt snabb, god och lättlagad måltid.
Mellis
Äpple
Middag
Citron Lax med ugnsbakad squash
Ingredienser
600 gr lax
1 st citron
Olivolja
Svartpeppar
Salt
1 st acornsquash
Honung
Instruktioner
Marinera laxen i citronsalt, olivolja och svartpeppar i ca 2 timmar.
Dela acorn squashen på hälften, ta bort kärnorna. Låt den skurna sidan ligga uppåt på en plåt. Häll lite olivolja, honung och svartpeppar på.
Sätt in ugnen på 200 grader i ca 45 min. Acorn squashen är klar när den lätt delar sig när man skär med en gaffel.
När det är 20 min kvar på acorn squashen är det dags för laxen att tillagas i ugnen. Stoppa in plåten med den marinerade laxen och ta ut när den är klar. Laxen är klar när termometern visar 60 grader alternativt när den delar sig lätt och inte är röd inuti. Enjoy!