Barnen piggare nu, men äldsta dottern var hemma från skolan idag också. Tyvärr innebär mitt vabbande att jag inte hunnit skriva de artiklar som handlar om vad läckande tarm är än. Men den som väntar på något gott...förhoppningsvis blir mina artiklar klara innan jag är i mål med dessa 30 dagar:-)
Frukost
Exotisk Smoothie
Mellis
Örtbiffar
Lunch
Bacon-Äpple Kanonburgare med tranbärsås
Mellis
Äpple
Middag
Spaghetti och köttfärssås
Ingredienser
Spaghetti
1 st spaghetti squash
2 msk olivolja
¼ tsk havssalt
Pesto
1 liter lätt packad babyspenat
0,5 dl olivolja
2 st vitlöksklyftor
en nypa havssalt
Köttfärssås
1 msk olivolja
400 gr köttfärs
1 msk blandade torkade örter
½ tsk havssalt
1 dl svarta oliver
Hemmagjord pesto enligt ovan
Instruktioner
Sätt ugnen på 220 grader. Dela spaghetti squashen på längden. Ta bort kärnorna. Lägg i ugnsfast form med den skurna sidan neråt. Tillsätt 1 cm vatten i den ugnsfasta formen. Stoppa in i ugnen ca 60 minuter.
Ta sedan ut och gröp ur med hjälp av en gaffel. Salta och olja spaghettin lätt innan servering.
Lägg babyspenat, olivolja, krossade vitlöksklyftor och en nypa salt i en mixer. Kör tills det ser ut som pesto. Klart!
Stek köttfärsen relativt hårt, utan att bränna den. Tillsätt örter och salt. Precis innan servering tillsätts hackade oliver och den hemmagjorda peston. Enjoy!
Wow, kan inte förstå att jag har missat spaghetti squash innan. Jag har nog bara ätit det ett fåtal gånger och jag kan inte minnas att det var så gott! Köttfärssåsen har en vuxen smak, så den gick inte riktigt hem hos barnen, tyvärr. Jag och mannen tyckte det här var ett toppenalternativ till den klassiska spaghetti och köttfärssåsen.