En skön och solig dag! Börjar känna mig laddad för nästa steg i mitt projekt nu. Nästa vecka ska jag bland annat börja introducera ägg i min kost igen och det känns som att det kommer att hjälpa mig i köket. Framförallt med frukosten. Jag saknar fortfarande bra alternativ till frukost, eftersom jag har väldigt svårt att äta kött till frukost. Det funkar liksom inte. Det enda kött som jag tycker är ok att äta tidigt på morgonen är min nya favorit: örtbiffen :-)
Frukost
Hallonsmoothie
Lunch
Köttfärssås och spaghetti
Mellis
Äpple
Middag
Förrätt: Räk- och avokadosallad
Ingredienser
2 msk färskpressad limejuice
2 msk olivolja
1 dl färsk koriander
500 g räkor med skal
2 st avokado
1 l blandad sallad
Salt och peppar
Instruktioner
Skala räkorna. Hacka koriander, lägg i en skål, tillsätt olivolja, limejuice, salt och peppar. Blanda väl.
Tillsätt räkorna. Låt ligga i marianden ca 1 timme. Dela avokado i små bitar och tillsätt sallad. Blanda allt väl i en skål. Enjoy!
Huvudrätt: Ugnsbakad lax med basilika och avokadotäcke
Ingredienser
1 kg laxfilé
1 dl färsk basilika
3 st vitöksklyftor
1 st avokado
1 tsk kapris
1 st citron
1 msk olivolja
Havssalt
Instruktioner
Mosa en avokado med en gaffel i en skål. Pressa över vitlöksklyftor. Hacka i kapris och basilika samt rivet skal från en citron. Salta lätt.
Lägg laxfilén i en ugnsfast form. Bred ut avokadoblandningen på fisken. Häll över oljan. Stoppa in i ugnen i 175 grader 20 minuter eller tills fisken är klar. Enjoy!
Det är gott med fisk. Tyvärr är barnen och mannen inte lika övertygande, men jag tänker fortsätta försöka få dem att inse tjusningen med fisk:-)