50 dagars utmaningen

Det är bra att utmana sig själv! Precis rätt mängd... Det ska inte vara för svårt, men inte heller för lätt. Om det är för lätt blir man uttråkad, om det är för svårt ger man upp. Balans är oerhört viktigt här.

Jag har därför bestämt mig för att utmana mig själv att skriva en artikel om dagen i 50 dagar! Artiklarna kommer att handla om vad som helst. Det enda krav jag har är att de ska handla om något som är relevant för mig den dag jag skriver och jag får inte missa en enda dag!

Min förhoppning är också att utmaningen ska hjälpa mig att lösa min nuvarande skrivkramp. Vi får se hur det går!

Njut av det!

Börja din resa mot välbefinnande

Ta kontroll över din hälsa. Boka ett kostnadsfritt samtal med Life by Love för att se om vi kan hjälpa dig. Vi erbjuder personligt stöd för att hjälpa dig att omvandla din hälsa och må bäst. Ta det första steget mot en hälsosam framtid nu.

Alla artiklar under 50 dagars utmaningen

 • Är det en blomma?


  I fredags hämtade jag och barnen maken på tågstationen. Vi ser honom komma promenerandes på håll och ser att han bär på något.

  - Är det en blomma? säger V.

  - Nej, det tror jag inte, svarar jag.

  - Du har ju inte bett honom köpa en blomma mamma, så då är det nog något annat, säger O.

  Det var något annat han kom bärandes på. Det var ingen blomma.

 • Nu går jag offline


  Då är det snart helg igen. Jag tänker gå offline. Hela helgen. Det ska bli så skönt! Datorn ska inte användas och telefonen ska vara på flightmode. Undrar om jag klarar det?

  Dagens tanke:

  Brukar du gå offline emellanåt?

  Den här artikeln är en del av 50 dagars utmaningen, där jag utmanar mig själv att skriva en artikel om dagen i 50 dagar! Artiklarna kan handla om vad som helst, vara korta eller långa, men jag får inte missa en enda dag!

 • Vi är små energivarelser!


  Vilket snyggt ord, energivarelser! Kanske borde det särskrivas eller åtminstone delas av med ett bindestreck? Hur som helst, vi lever i en värld full av energi och vi själva är också en del av den världen.

  Tidigare idag, under ett uppdrag, fick jag verkligen känna på hur tydligt denna energin kan förändras och hur snabbt det kan gå. Vi har under några dagar suttit 10 personer på ett större kontor och det har varit en väldigt positiv energi, trots ett urtråkigt uppdrag. Vi har jobbat på och har på något sätt fått det tråkiga att kännas helt ok. Nu när uppdraget närmar sig sitt slut får vi plötsligt höra att vi inte ska få någon ersättning för sista dagen. Eftersom vi jobbat på så bra kommer arbetsuppgifterna att ta slut tidigare än beräknat. När det beskedet nådde oss på kontoret var det som att luften fullkomligt gick ur rummet. Det gick nästan att ta på energin. Alla började jobba långsammare, den positiva andan bara försvann och ingen kände sig längre motiverad att göra ett bra jobb. Skadan var redan skedd när arbetsgivaren upptäckte hur vi som arbetade tog det hela. Trots försök att reparera skadan från arbetsgivarens sida gjorde det ingen skillnad på energin i rummet.

 • Det är nästan komiskt!


  Jag blev inte förvånad imorse när jag vaknade och var genomförkyld! Det är nästan komiskt! Jag har haft och har en stor stress belastning från olika håll och summan av dessa har brutit ner mitt immunförsvar och efter några dåliga nätters sömn så bryter förkylningen ut. När jag inte ger kroppen möjlighet till vila och återhämtning straffar den mig omedelbart bums! Och jag är tacksam! Tacksam för att jag är så känslig och för att jag vet hur jag fungerar.

 • Värmeljus och fluffiga tröjor


  Det har regnat och himlen har varit grå i väldigt många dagar nu. Det påverkar mig och det påverkar andra. Som tur är kan jag hitta en njutning i höstvädret och det är att tända ljus, många ljus, så att det blir sådär mysigt som det bara kan bli när det är höstrusk ute. Och precis innan läggdax är det nästan ett måste att kura ihop sig i soffan iklädd en fluffig tröja med en varm kopp te i knäet.

 • Förbättra ditt fokus i dagliga livet


  Vissa dagar är helt omöjliga. To do listorna är långa och många, telefonen ringer, viktiga mail dyker upp som måste ha snabbt svar, mobiltelefonen blippar till otaliga gånger, dagdrömmar tar över, möten bryter av skrivandet när det flyter på som bäst etc etc.

  Förmågan att fokusera och vara närvarande är det viktigaste bakom god produktivitet, på jobbet och i vardagliga livet. Att fokusera är att begränsa uppmärksamheten till något specifikt, att ha ögonen på ett specifikt mål.  Det är nyckeln till koncentration, effektivitet och klarhet. Problemet är att uppmärksamhet är en begränsad resurs och att störningsmoment finns överallt runt omkring oss. Det är många olika saker som tävlar om vår uppmärksamhet hela tiden, och det utgör ett större problem idag än någonsin. Hjärnan är inte uppbyggd för att "ha många bollar i luften" hela tiden.

 • Trotsa aldrig din magkänsla


  Man kan använda sin magkänsla på många olika sätt, men en sak är säker, man ska aldrig trotsa den. Det är en av mina grundprinciper.

  Ett simpelt exempel från tidigare idag var när jag kom tillbaka efter att ha lämnat barnen på skolan och förskolan. När jag kom in i köket sa min magkänsla till mig att jag skulle kolla ytterligare en gång i påsarna från USA, för där skulle den försvunna Manuka honungen ligga. Jag vet inte varför min intuition gav mig dessa signaler just då, men jag gjorde som min intuition påtalade. Och mycket riktigt, i botten av en av påsarna i en annan påse ligger honungen! Bara så där. Som jag funderat och letat tidigare. Och vad lämpligt att den kom fram just idag, då jag och tjejerna tampas med halsont.

 • Stress i vardagen


  Snön försvann dagen efter den kom, och det blev återigen grått och trist ute. Istället för att fousera på vädret, tänkte jag skriva några rader om stress i vardagen.

  Det ligger så mycket stress i bakgrunden i våra liv idag, jag brukar jämföra det med program som man inte använder, men som får datorn att bli varm och surra ilsket. Dessa program kan man stänga av så att datorn slipper få slut på batteri på en kvart. Det samma gäller dig och mig. Bort med bruset och fram med fokus på det som är viktigt. Hur gör man det då brukar folk fråga mig. Det finns så klart olika sätt, men jag rekommenderar alla att meditera regelbundet, ta promenader i naturen eller bara ligga en stund på soffan utan att någon/något stör. Då klarnar tankarna och det blir lättare att ladda om och ladda rätt! Det gäller att hitta ett sätt som funkar för en själv. Vi är ju alla olika!

 • Eget företagande och VAB


  Det är tredje veckan i rad som jag är hemma med sjuka barn. Inget allvarligt, men ändå så pass att det inte funkar att vara i skolan respektive dagis. Att kombinera VAB med att starta upp verksamheten här i Sverige är inte optimalt. Det är inte lätt att bocka av möten och telefonsamtal när minstingen har 40 graders feber. Tanken är ju att man ska kunna vara hemma i Sverige när barnen är sjuka, men dessvärre har jag inte kommit in i det systemet ännu, utan blir helt utan inkomst dessa dagar. Och nu börjar det bli många VAB-dagar, vi åker tydligen på alla höstvirus som existerar i vår närhet.

 • Att bita sig själv i tån


  Det är dax att boosta ny energi inför hösten! Under min Detox Light fokuserar jag inte bara på kosten, utan jag ser också till att rörelse, meditation och sömn prioriteras. Varje dag under 3 veckor står följande på schemat:  

  Rörelse: 30 min 

  Meditation: 15 min

  Sömn: 8 h

  Jag specificerar inte vilken typ av rörelse eller meditation eller när under dagen detta görs. Jag försöker lyssna på kroppen och anpassa efter dagsform. En detox får inte bli för svår, för då är det lätt att ge upp.

 • Möte med mig själv


  I min kalender idag var "Möte med Johanna" inbokat. Dessvärre gjorde jag precis som man absolut inte ska göra. Jag nonchalerade det mötet och gjorde något som jag kände var mer akut. Jag försökte hinna ifatt och bocka av från min långa to do lista. Nu sitter jag här på kvällen och funderar på hur jag kunde vara så dum. Den där to do listan kommer ju alltid att finnas där, bara med lite olika innehåll från dag till dag. Jag skulle aldrig strunta i och nonchalera ett möte med någon annan om det står inbokat i min kalender, så varför prioriterade jag bort mötet med mig själv idag?

 • Drömmar och visioner


  I lördags morse vaknade jag upp mitt i en dröm. Jag befann mig på en halvö omgiven av korallblått varmt vatten. Där låg jag och snorklade och de allra vackraste fiskarna jag någonsin sett simmade runt mig. Det var så fridfullt, vackert och varmt. Ett riktigt paradis.

  Men jag var bara där i min dröm, sakta vaknade jag upp till en annan verklighet.

 • Glöm inte bort att stanna upp ibland!


  Om dagarna går alltför snabbt och du känner att du inte hinner med, tryck på pausknappen en stund! Du måste stanna upp ibland för att checka in och se hur du mår och hur du har det! Det är precis i det ögonblick när du känner att du inte hinner göra detta som du verkligen måste göra det. Pausknappen är den bästa knappen som uppfunnits. Sitt ner en stund, stäng av omvärlden, kalla det meditation om du vill, och andas. Ge kroppen och knoppen tid att bara vara en stund. Känn efter hur det känns i kroppen. Är du spänd någonstans? Har du ont överallt? Eller känns det väldigt bra? Är du glad? Känner du dig ledsen? Alla känslor är okej, acceptera det som är.

 • Ett mynt har alltid två sidor


  Jag slås ofta av hur en situation eller händelse kan uppfattas på så olika sätt beroende på vem man frågar. Oftast utgår vi bara ifrån hur vi själva tänker i en situation när något händer oss, vi tänker oss sällan in i hur den andra parten tycker och tänker i samma situation.

  För precis 4 år sedan skrev jag bland annat om just detta - att alla borde placerar sig själva i motpartens skor och försöka se vad han/hon/de ser: Yoga Sutras – Tänkvärda ord om att lära känna sig själv.

 • HarmoniExpo och Allt för Hälsan


  Nu har jag varit ute och botaniserat på två olika mässor och hämtat mycket inspiration! Jag finner det dock otroligt intressant att man väljer att ha en sådan tydlig innehållsfördelning på HarmoniExpo respektive Allt för Hälsan. HarmoniExpo höll till i Solnahallen i slutet på oktober emedan Allt för Hälsan kördes tillsammans med Sthlm Food & Wine och Acadermia på Stockholmsmässan förra helgen.

 • Spännande möten och konferenser


  Nu börjar jag verkligen känna att jag är igång med min verksamhet på riktigt. Jag har många spännande möten och konferenser att se fram emot i höst! Jag undrar bara om den svenska marknaden är redo för alla mina ideér, det återstår att se:-)

  Dagens tanke:

  Vad ser du fram emot i höst?

  Den här artikeln är en del av 50 dagars utmaningen, där jag utmanar mig själv att skriva en artikel om dagen i 50 dagar! Artiklarna kan handla om vad som helst, vara korta eller långa, men jag får inte missa en enda dag!

 • Jag gillar inte fulla dagar


  Jag tycker inte om dagar som är alldeles överfulla, dagar då tid för en lugn stund saknas. Idag har det varit en sådan dag. Det funkar väl någon gång ibland, men inte i längden. Dessvärre är det precis så här som väldigt många väljer att ha det, för att det på något sätt är normen. Det är så det ska vara.

 • Hur uppstår problem?


  Jag har precis börjat gå igenom gamla papper på mitt kontor och hittade en notering som jag så väl kommer ihåg när jag skrev. När detta var tänker jag inte dela med mig av, men jag tänkte dela med mig av vad jag skrev:

  "Om du har en uppfattning om något som du tror stenhårt på, då blir den uppfattningen snart din sanning.

 • I looove youuuuuuuu, yes I doooo.


  Idag påminde Facebook mig om ett inlägg jag gjorde för exakt 5 år sedan och det kunde inte ha varit en bättre dag för detta inlägg. Lika värdefullt idag, som för 5 år sedan!

 • Vad gör du själv för att du ska må bättre?


  Jag hade precis ett samtal med en äldre dam som besökt vårdcentralen för diverse besvär. Hon berättar om det ena pillret hit och det andra pillret dit och om hur hon så gärna vill att de ska hjälpa henne. Att hon så gärna vill må bättre snart.

  Jag tänker under samtalet att det är bra att hon sökt vård, men funderar också på vilken insats hon själv har gjort för att må bättre, så jag fråga helt enkelt:

 • Den onda cirkeln


  Igår kväll skrev att jag inte gillar fulla dagar och idag kan jag bara konstatera att en konsekvens av fulla dagar är dålig nattsömn. I alla fall för mig. Och då hokus pokus är jag inne i en ond cirkel. Jag behöver tid för återhämtning, annars stänger jag inte av på natten och har svårt att somna och sover oroligt. Morgonen efter vaknar jag med känslan av att jag aldrig somnade och det är inte kul. Särskilt när ett fullbokat schema väntar igen. Ikväll får det bli en tidig kväll. Förhoppningsvis hjälper det för att bryta den onda cirkeln. Och nästa vecka får jag försöka planera bättre! Att sova 8 timmar varje natt har jag inte lyckats med under min höstdetox och det känns som ett stort misslyckande. För den delen av detoxen är minst lika viktig som maten jag äter!

 • Sover du dåligt när det är fullmåne?


  Månen påverkar oss mer än vad man kan tro. Redan i det gamla bondesamhället utnyttjades ljuset från fullmånen till olika utomhusaktiviteter som skörd, jakt och fiske.

  Traditionellt sett har fullmånen ansetts ha övernaturliga egenskaper och blanda annat kunna locka fram otäcka varelser och förvandla människor till varulvar. Bara tanken på det skulle kunna framkalla sömnsvårigheter, men flera forskningsrapporter tyder på att sömnproblem vid fullmåne inte bara är skrock.

 • Snart i mål!


  Nu är jag snart i mål! Än så länge går det som förväntat, vissa dagar skulle jag kunna skriva en roman och andra känner jag mig rätt så oinspirerad att skriva. Det är just detta som är den stora utmaningen, att hålla i även när något annat kanske lockar mer. Att få in en rutin, att trots inre motstånd få ner några rader på pränt. Vanligtvis kommer jag in i perioder då jag skriver väldigt mycket (opublicerat, än så länge) och sedan kan det gå månader utan att jag skriver ett ord. Därför trodde jag att det skulle vara något svårare än det är med denna utmaning. Idag har det dock varit en dag, då jag hellre gjort något annat än att skriva:-)

 • Detox förberedelse


  Jag sitter och uppdaterar förra årets höst-detox och det slår mig att jag måste göra en ordentlig research på bra svenska produkter och kosttillskott, då mycket av det jag använde förra året inte går att få tag på här i Sverige. Jag har lagt mycket tid på att hitta det bästa i Kalifornien som har hög kvalitet för en vettig peng och nu måste jag återigen göra samma sak här. Något som jag redan lärt mig är dock att generellt gäller (tyvärr) att det som är dyrast oftast också är det bästa. I det läget gäller det för mig att bestämma vilka produkter och kosttillskott jag verkligen behöver!

 • Kaos i mitt kök


  Idag blir det ett sent inlägg. Det har varit en fulltecknad och givande dag. Hämtar hem barnen relativt sent från förskola och fritids. Sätter genast igång med middagen. Samtidigt tycker äldsta dottern att hon ska överraska syskonen med efterrätt, vi har ju ändå namnsdag idag, både hon och jag. Jag ger mitt godkännande och hon tar fram blåbär från frysen. Jag visar pedagogiskt hur man på ett enkelt sätt för över de djupfrysta blåbären till pajformen, därefter vänder jag mig om för att fortsätta med middagen. Det tar bara 2 sekunder innan jag hör en duns och hela bänken och köksgolvet är dränkta i blåbär. Oj! är det enda hon får fram. Mamma, det blev inte som du visade... Det är blåbär överallt! Vi är alla hungriga och trötta. Inte ett bra läge att skapa kaos.

 • Holistisk barnuppfostran


  Jag lyssnade precis på ett Ted Talk som handlade om hur vi människor utvecklas och vad som är viktigt under de tidiga åren i livet. Flera brittiska studier visar ungefär samma resultat, nämligen att det är viktigt att inte starta sitt liv i fattigdom, för då är risken större att man inte får det bra senare i livet. Vidare och än mer viktigt är att samtliga studier visar att föräldrarna har en oerhört viktig roll under barnets första år. Oavsett om du är fattig eller rik.

 • Tiden går snabbt


  Idag är det en sådan där dag som bara har sprungit iväg, utan att det känns som jag har fått så mycket gjort. Känner du igen dig?

  Det är snart dags att hämta barn för att sedan fortsätta dagen med matlagning, köra barn till fotbolls- och gymnastikträning, tvätt, disk och plock. En helt vanlig vardag med andra ord.

 • Amazon Prime och Google Express


  Som jag saknar Amazon Prime och Google Express! I Kalifornien handlade jag i princip allt utom färskvaror online och beroende på var jag beställde ifrån så tog det vanligtvis mellan 1-2 dagar innan jag fick hem det jag beställt till dörren och det funkade 24/7! Amazon pressar priserna ordentligt, så det är dessutom billigare att handla online än vad det är i butik. Google Express har samma priser som i butik. Jag betalade inte någon fraktkostnad utan tjänserna jag använde hade en årsavgift (som jag lätt tjänade in när jag använde mig av dem). När något tog slut hemma, beställde jag enkelt det på nytt. Jag slapp springa och leta i olika butiker och jag köpte bara det vi behövde. På så sätt sparade vi både tid och pengar.

 • Trevliga möten!


  Ibland kan det ge så otroligt mycket energi att prata med någon man gillar och tycker om att umgås med. Idag hade jag två sådana möten efter varandra. Oj, vad jag tankade energi:-) Jag blev sådär glad i hela kroppen, dessutom har solen visat sig hela dagen. Härligt!

  Dagens tanke:

  Har du tänkt på hur viktiga vänner kan vara på många plan?

 • Mysiga stunder


  Jag fullkomligt älskar att läsa godnattsaga, småprata och sedan sjunga mina barn till sömns. Jag föredrar att göra detta med ett barn i taget. Nackdelen med det är att det blir en lång stund i mörka rum och jag har svårt att hålla mig vaken, men fördelarna vinner ändå! De kvällar, då både jag och min man är hemma brukar vi ta varsitt "litet" barn. Det är så mysigt att läsa, prata igenom dagen och sedan få dem att somna i lugn och ro. Det är så fridfullt! Så mycket annat blir så oviktigt just då. Oftast är det också då jag verkligen får höra vad som hänt under dagen och om det är något speciellt de behöver ventilera är det just då, precis innan de ska somna som det kommer fram. Inte när jag frågar på vägen hem från skolan eller vid middagsbordet, utan under själva läggningen. Ibland blir det så mycket prat att vi får bestämma oss för "one last question or comment" för just den här kvällen.

 • Favoritpresenten


  I fredags fyllde äldsta dottern år. Sedan ett par år tillbaka har vi börjat ge barnen upplevelser istället för prylar. I detta materialistiska samhälle känns det som ett klokt val. Självklart blir det några paket också, men det som vanligtvis uppskattas mest är det vi kallar "Mammadag", "Pappadag" och "Familjedag". Vi föräldrar bestämmer när och vad vi ska göra på de olika dagarna (barnen får såklart ha önskemål!). Ibland infaller dagarna ganska nära födelsedagen, andra gånger får man vänta på sina speciella dagar. En mammadag kan t ex innebära lyxfika på café, biobesök eller pedikyr/manikyr emedan en pappadag oftast har ett sporttema såsom skridskoåkning, kolla på någon live idrott etc. Det speciella med dessa dagar är att man får vara alldeles ensam utan syskon och göra något med en mycket närvarande förälder som inte är uppäten av att checka av telefonen stup i kvarten eller svara på email.

 • Pappa kan ju inte dricka choklad


  På sistone har lilltjejen kommit med många sköna kommentarer från en 4 årings perspektiv! Tänkte dela med mig av några få av dem, de andra håller jag för mig själv:-)

  Min man reser en hel del i sitt jobb och därför blir det många videosamtal. Senaste gångerna har lilltjejen pussat ordentligt på telefonen varje gång, eftersom pappa faktiskt är i telefonen! Hon ser ju honom och vill pussa honom!

 • Bra råvaror är A och O


  Nu var det länge sedan jag skrev om vad vi stoppar i munnen. Idag kan jag bara återigen konstatera att det goda ligger i den enkla som jag tidigare påpekat. Har man bara bra råvaror smakar maten helt fantastiskt. Åt en bit torsk till lunch, endast kryddad med lite salt och vitpeppar. Fisken smälte i munnen och hela jag kände mig så glad och tillfreds.

 • Retreat i Kalifornien!


  Allt föll ut som jag önskade och jag har nu lyckats boka en långhelg på underbara Camp Salamander i Santa Cruz Mountains, Kalifornien. Stället är oerhört populärt och bokas upp mer än ett år i förväg. Jag fick precis meddelande om att jag tillgång till stället tack vare en avbokning. Tack för det!

 • Stressad


  Idag känner jag mig stressad. Jag väcks alldeles för tidigt av barnen. Min nattsömn blev kortare än vad jag hade behövt. Hela morgonen har påverkats negativt. Jag är inte alls lika energisk och tänker inte lika klart. Allt går liksom lite trögare.

  Vad som stressar oss är väldigt individuellt. Jag är extremt känslig för dålig sömn, andra reagerar knappast på att förlora några timmars sömn här och var.

 • Underbara fröken!


  Jag måste bara få skriva några ord om lilltjejens underbara fröken. Hon är en sådan där klassisk dagisfröken, med många år på nacken som verkligen kan barn! Och hon älskar sitt jobb! Det förstod jag redan under inskolningen. Det känns tryggt att lämna på morgonen för jag vet att Ellen kommer att ha en kanonbra dag på förskolan och mycket är frökens förtjänst. Hon jobbar såklart inte själv, utan de är ett team. Men det är hon som gör det där lilla extra som man kanske inte ser, men som man känner. Och det gillar jag. Jag gillar att lämna ifrån mina barn till de som älskar sitt jobb. Undrar just hur det skulle kännas om jag lämnade barnen till någon/några som bara gick till jobbet för att de var tvungna. En extra eloge ikväll till Mait för att jag får hämta hem en glad och lekfull tjej varje eftermiddag!

 • Postpartum Doula - Trygghet och stöd i hemmet efter förlossningen


  Jag är utbildad Postpartum Doula. I Kalifornien fick jag aldrig frågan vad jag gör när jag jobbar som Postpartum Doula, nu får jag den frågan i stort sett dagligen. Och jag förstår varför! Sverige har ett helt annat socialt system uppbyggt kring graviditet och förlossning jämfört med en del andra länder. MEN det betyder inte att svenska kvinnor inte har samma grundläggande behov som t ex kvinnor i USA. Vi är ju alla kvinnor!

 • Hemlängtan


  Jag visste att vår flytt till Sverige skulle bli tuff på många plan, men jag hade inte förutspått denna grymma hemlängtan. Jag vågar liksom inte ens tänka på Sunnvale för det gör så ont att inte vara där längre. Det är uppenbart att det är mycket svårare att flytta ifrån något man gillar och ge upp det livet, för något man vet väldigt lite om eller inte har så positiva minnen ifrån. I vårt fall flyttar vi till något ny-gammalt. Att ha ork att starta om här är en utmaning. Och i det läget passar hemlängtan på att knacka hårt på dörren. Fast jag vågar inte öppna, inte än.

 • Prylar, Prylar, Prylar...


  Vi flyttade från Kalifornien i början av sommaren, fick nycklarna till vår nya bostad i juli och containern med prylar från USA kom i augusti. När vi flyttade till Kalifornien visste vi inte riktigt hur länge det skulle bli och vi hade ingen container i den riktningen inkluderat i vårt kontrakt, vilket gjorde att vi valde att magasinera en hel del prylar då (för 6,5 år sedan) och dessutom göra oss av med en del större möbler etc som inte skulle få plats i förrådet vi hyrde.

 • Mamma, Mamma, Mamma! Det är snö ute!


  Och så kom den då äntligen, snön! Det gick inte att ta fel på barnens entusiasm imorse. Och för våra barn var det verkligen efterlängtat. I Kalifornien är det alltid blå himmel, soligt och varmt, barnen har sett snö och åkt skidor, men inte till vardags. Och det märks när vi ska på med alla kläder på morgonen. Vi är inte vana!

 • Honung och Solsken


  Jag har precis lämnat mina barn på skolan och cyklar i ett lugnt tempo tillbaka in mot stan. Jag njuter och cyklar så långsamt att jag knappast har styrfart. Morgonen bjuder på blå himmel och det är alldeles blankt på Mälaren. Jag andas in frisk, kall luft och boostar med ny energi för en ny dag. En alldeles speciell dag. Jag har så många nya idéer i mitt huvud, så jag känner att jag bara vill hem till kontoret för att sätta mig ner och sortera ut vad som känns mest rätt att ta tag i först. Men det är ingen brådska, jag kommer att hinna med det som är tänkt att jag ska hinna med idag. Även om listan som jag kommer skriva ner säkert kommer räcka till för jobb i 10 år framöver.

 • Att bara sitta och dingla med benen


  Det verkar ha blivit en kvällsvana att skriva. Jag hade ju tänkt att det inte skulle bli så...

  Idag tänkte jag spinna vidare på mysiga stunder och hur viktiga dessa är. Med 3 barn i familjen är det svårt att få tid att bara vara med ett barn i taget, men vi försöker få till det så ofta som möjligt. Ikväll valde sonen bort en aktivitet för att han bara ville sätta sig på bryggan och dingla med benen. Jag tyckte det lät jättehärligt och vi gick ner till bryggan. Insåg att vi inte varit där tillsammans sedan den snabbt förbipasserande badsäsongen.

 • Det är du som pusslar!


  Jag älskar att arbeta med holistisk hälsa, eftersom många hälsorelaterade problem faktiskt går att förebygga. Komplexiteten inom det holistiska synsättet är utmanande, då man måste få med alla pusselbitar och dessutom lägga dem på rätt plats för att det ska bilda ett helt pussel. På samma gång är det så fantastiskt häftigt att man kan göra så mycket åt sin livsstil och livssituation själv. Det är du som tar dina beslut, det är du som bestämmer, det är du som i slutändan lägger pusslet och får uppleva resultatet!

 • Det goda i det enkla


  Jag har precis avnjutit en mycket god måltid i solskenet. Det blev råstekt potatis och purjolök med stekt renskav, gröna ärtor och lingonsylt. Kryddat med salt och peppar. Allt stekt i smör såklart. Inget krångel och väldigt få ingredienser. Färdigt på nolltid.

 • Gravidyoga i Strängnäs


  Är du gravid och bor i Strängnäs eller nästgårds, då är du hjärtligt välkommen på gravidyoga som startar söndagen den 12/11! Jag erbjuder denna kurs i samarbete med Yogahuset i Strängnäs. Det kommer att bli stort fokus på andning, lättare stretching, anpassade positioner och avslappningsövningar.

 • Mysfika på Grassagården


  Jag spinner vidare på bra sätt att hantera höstrusket. När största dottern kom hem efter skolan spontanfikade vi på Grassagården. Och det blev sådär urmysigt och fikat smakade utmärkt! Vi småpratade om veckan som varit och bara njöt en stund.

 • Halloween närmar sig


  I Kalifornien är Halloween en oerhört stor och uppskattad högtid. Jag skulle vilja påstå att Halloween till och med är större än självaste julen! I samband med Halloween är det bland annat parad i skolan, höstfestival, pumpkinpatch och många dekorerade trädgårdar. Nästan alla barn klär ut sig och det är till skillnad från här i Sverige inga spöken, monster och läskiga varelser, utan snarare prinsessor, seriefigurer, hemmagjorda söta kombinationer och en och annan Pikachu. Farligare än bilden nedan blir man inte!:-)

 • Höstfärger


  Det är dags för godnattsaga för yngsta dottern. Hon väljer "Mamma Mu bygger koja". Jag läser "Mamma Mu stod i hagen. Fint med höst, tänkte hon. Snyggt med alla färgerna på löven." Ja, tänker jag, det är vackert ute just nu, särskilt en dag som den här när solen skiner och det är varmt i luften. Glömmer höstrusket som var i helgen och gör som Mamma Mu, fokuserar på de vackra färgerna.

 • Dagens besök på Gripsholms Slott


  Vi tog långhelg! Barnens skola har varit stängd idag pga utbildningsdag för lärarna, så jag tog tillfället i akt och körde mamma-skola istället:-) Vi åkte till Gripsholms Slott för att få se kungar, drottningar, prinsar och prinsessor. Jag såg även till att vi fick en guidad rundtur på engelska. Eftersom det är lågsäsong var det inte många där. Ingen av oss hade besök slottet tidigare. Många bilder var det på väggarna och många rum fick vi se. Vi hade sådan tur att vi fick en privatvisning. Guiden var mycket duktig och höll intresset uppe hos samtliga barn. Ungefär halvvägs in i turen frågar guiden om vi har några frågor eller funderingar. Ellen svarar snabbt: - "I love My Little Pony!" Det tog en stund innan guiden uppfattade kommentaren, tror nog att hon tänkt sig en fråga eller kommentar kring hennes presentation.

 • 50 dagars utmaningen - utvärdering


  Tjoho, jag har gått i mål! Projektet är avklarat! 50 dagars utmaningen var helt klart en utmaning. Nu är jag tacksam att projektet är avslutat och jag känner mig stolt att jag klarade av det! Det känns ungefär som att jag har sprungit i mål efter ett maraton. Nu har jag ju aldrig sprungit ett maraton, men rent hypotetiskt så är det exakt samma känsla.

 • Att skriva om sig själv i tredje person


  Har du någonsin skrivit eller pratat om dig själv i tredje person? Det känns ganska suspekt! Särskilt när man skriver om sig själv i ett säljande syfte. Nu när jag bygger upp min verksamhet från grunden var det just en sådan uppgift jag fick tidigare idag:

  "Johanna är certifierad yoga- och gravidyogalärare, holistisk livsstilscoach och doula. Hon brinner för allt som har med förebyggande hälsa att göra, har ett särskilt fokus på att hjälpa gravida kvinnor och ser yogan och naturen som bästa källorna för att tanka ny energi och bibehålla en balans i vardagen."

Coaching | Functional Medicine | Mind Body

Services

Life Reset Program

Coaching

Free Online Health Masterclass

Doula

Methodology

Functional Medicine

Mind-Body Medicine

Positive Psychology

Approach

Eat

Breathe

Sleep

Move

Think

About

About

FAQ

Articles

Client Portal

Start your journey to wellness

Take control of your health. Schedule a complimentary call with Life by Love to see if we can help. We offer personalized support to help you transform your health and feel your best. Take the first step towards a healthy future now.
Coaching | Functional Medicine | Mind Body

Services

Life Reset Program

Coaching

Free Online Health Masterclass

Doula

Methodology

Functional Medicine

Mind-Body Medicine

Positive Psychology

Approach

Eat

Breathe

Sleep

Move

Think

About

About

FAQ

Articles

Client Portal

Start your journey to wellness

Take control of your health. Schedule a complimentary call with Life by Love to see if we can help. We offer personalised support to help you transform your health and feel your best. Take the first step towards a healthy future now.
Coachning | Funktionsmedicin | Mind Body

Tjänster

Life Reset Program

Coachning

Free Online Health Masterclass

Doula

Metodik

Funktionsmedicin

Mind Body

Positiv psykologi

Praktik

Äta

Andas

Sova

Träna

Tänka

Om mig

Om mig

FAQ

Artiklar

Klientportal

Börja din resa mot välbefinnande

Ta kontroll över din hälsa. Boka ett kostnadsfritt samtal med Life by Love för att se om vi kan hjälpa dig. Vi erbjuder personligt stöd för att hjälpa dig att omvandla din hälsa och må bäst. Ta det första steget mot en hälsosam framtid nu.