Funktionsmedicin:

6 grundläggande principer för en hälsosam livsstil - Inledning (1/6)

Detta är del 1 av 6 i min bloggserie om de 6 grundläggande principerna för en hälsosam livsstil - följande artiklar ingår också i serien: Kost och Vätskebalans (2/6), Sömn (3/6), Positivt tänkande (4/6), Rörelse och Andningsteknik (5/6) och Diskussion (6/6).

Det är inte svårt att vara hälsosam, vital och produktiv – det är bara ett aktivt val som du behöver göra! När du sedan gjort ditt val behöver du veta vad du ska göra för att må bättre, eftersom det finns så många olika sätt, idéer och vägar att välja mellan. Av egen erfarenhet vet jag att du kan göra mycket för dig själv och din hälsa genom att följa de 6 grundläggande principerna som jag kommer att beskriva de kommande dagarna. De är lätta att förstå och bäst av allt är att de funkar!

De 6 grundläggande principerna, initierade av Paul Chek, utgår ifrån att skapa balans mellan yin och yang. Yin-principerna består av kost, vätskebalans och sömn emedan yang-principerna består av andningsteknik, positivt tänkande och rörelse. Du behöver ge var och en av de grundläggande principerna uppmärksamhet! Det är lättast att starta där du känner att du kan förändra något utan att det tar emot för mycket. Det kommer i sin tur ge dig motivation och energi att förändra även sådant som känns svårare att göra något åt till en början. Alla förändringar tar energi först, men när du ser resultaten kommer du få energi och motivation att göra ytterligare förändringar. Starta där motståndet känns lättast att övervinna och låt det ta tid. Gör inte för många förändringar på en och samma gång, starta med några stycken och fortsätt sedan därifrån.

Jag kommer i följande artiklar att ge dig en översiktlig introduktion av de 6 grundläggande principerna. Det är väldigt viktigt att du lyssnar på din kropp och ditt sinne för att förstå vad just du behöver göra. Målet nu är att förstå vad de 6 grundläggande principerna innebär och hur du kan jobba med dem på ett effektivt sätt som funkar för dig. Utifrån den förståelsen är målet att må bra inifrån och ut. Jag uppmuntrar dig att spendera tid att studera de grundläggande principerna på egen hand när du förstått vad det handlar om.

Börja din resa mot välbefinnande

Ta kontroll över din hälsa. Boka ett kostnadsfritt samtal med Life by Love för att se om vi kan hjälpa dig. Vi erbjuder personligt stöd för att hjälpa dig att omvandla din hälsa och må bäst. Ta det första steget mot en hälsosam framtid nu.

Fler artiklar från Life By Love

 • Tiden går snabbt


  Idag är det en sådan där dag som bara har sprungit iväg, utan att det känns som jag har fått så mycket gjort. Känner du igen dig?

  Det är snart dags att hämta barn för att sedan fortsätta dagen med matlagning, köra barn till fotbolls- och gymnastikträning, tvätt, disk och plock. En helt vanlig vardag med andra ord.

 • Amazon Prime och Google Express


  Som jag saknar Amazon Prime och Google Express! I Kalifornien handlade jag i princip allt utom färskvaror online och beroende på var jag beställde ifrån så tog det vanligtvis mellan 1-2 dagar innan jag fick hem det jag beställt till dörren och det funkade 24/7! Amazon pressar priserna ordentligt, så det är dessutom billigare att handla online än vad det är i butik. Google Express har samma priser som i butik. Jag betalade inte någon fraktkostnad utan tjänserna jag använde hade en årsavgift (som jag lätt tjänade in när jag använde mig av dem). När något tog slut hemma, beställde jag enkelt det på nytt. Jag slapp springa och leta i olika butiker och jag köpte bara det vi behövde. På så sätt sparade vi både tid och pengar.

 • Trevliga möten!


  Ibland kan det ge så otroligt mycket energi att prata med någon man gillar och tycker om att umgås med. Idag hade jag två sådana möten efter varandra. Oj, vad jag tankade energi:-) Jag blev sådär glad i hela kroppen, dessutom har solen visat sig hela dagen. Härligt!

  Dagens tanke:

  Har du tänkt på hur viktiga vänner kan vara på många plan?

 • Smaskigt Nytt År till Eder Alla!


  Snart är det dags att säga Gott Nytt År och ägna några minuter åt att summera ihop året som varit samt fantisera om hur nästa år ska kunna bli mycket bättre eller åtminstone lika bra...Det är dags att börja fundera på nyårslöften, om man nu tror på sådana...

  Men först vill jag passa på att tacka för året som varit. Många har varit inne på min hemsida och läst vad jag skrivit och det glädjer mig oerhört! Följande 3 artiklar har varit mest populära under 2014:

 • 6 grundläggande principer för en hälsosam livsstil - Rörelse och Andningsteknik (5/6)


  Detta är del 5 av 6 i min blogserie om de 6 grundläggande principerna för en hälsosam livsstil – följande artiklar ingår också i serien: Inledning (1/6), Kost och Vätskebalans (2/6), Sömn (3/6), Positivt tänkande (4/6) och Diskussion (6/6).

  Liv är rörelse. Din kropp är gjord för rörelse. När du rör på dig, arbetar dina muskler och transporterar runt vatten, blod och syre i din kropp. Om du inte rör på dig, så kan dessa livsviktiga ämnen inte transporteras runt i kroppen och avfallsprodukter kan inte på ett effektivt sätt avlägsnas ifrån kroppen.

 • 5 Self-care techniques for you to use on a daily basis


  Welcome to Newsletter #3!

  Today I wanted to share the self-care techniques which I use and now implement in my everyday life. They are part of my everyday life, because I believe these techniques are what is needed to maintain daily health and happiness.

  The first time I heard the abbreviation TLC, I had to check it up online! For those of you who haven´t heard of it before, it means Tender Loving Care. During my personal journey I have learnt that it is super important to give yourself TLC everyday! Many of us are taught that taking time for ourselves is selfish, that we need to think of others first. But you can't pour from an empty cup! I have tried it so many times and it just doesn't work! You NEED to take care of yourself first.

Coaching | Functional Medicine | Mind Body

Services

Life Reset Program

Coaching

Free Online Health Masterclass

Doula

Methodology

Functional Medicine

Mind-Body Medicine

Positive Psychology

Approach

Eat

Breathe

Sleep

Move

Think

About

About

FAQ

Articles

Client Portal

Start your journey to wellness

Take control of your health. Schedule a complimentary call with Life by Love to see if we can help. We offer personalized support to help you transform your health and feel your best. Take the first step towards a healthy future now.
Coaching | Functional Medicine | Mind Body

Services

Life Reset Program

Coaching

Free Online Health Masterclass

Doula

Methodology

Functional Medicine

Mind-Body Medicine

Positive Psychology

Approach

Eat

Breathe

Sleep

Move

Think

About

About

FAQ

Articles

Client Portal

Start your journey to wellness

Take control of your health. Schedule a complimentary call with Life by Love to see if we can help. We offer personalised support to help you transform your health and feel your best. Take the first step towards a healthy future now.
Coachning | Funktionsmedicin | Mind Body

Tjänster

Life Reset Program

Coachning

Free Online Health Masterclass

Doula

Metodik

Funktionsmedicin

Mind Body

Positiv psykologi

Praktik

Äta

Andas

Sova

Träna

Tänka

Om mig

Om mig

FAQ

Artiklar

Klientportal

Börja din resa mot välbefinnande

Ta kontroll över din hälsa. Boka ett kostnadsfritt samtal med Life by Love för att se om vi kan hjälpa dig. Vi erbjuder personligt stöd för att hjälpa dig att omvandla din hälsa och må bäst. Ta det första steget mot en hälsosam framtid nu.