Dag 2 är avklarad. Den började sisådär, med en riktig besvikelse till frukost för att sedan avslutas med en supergod middag. Jag har varit extremt svullen i min mage under dagen och hade riktigt ont efter lunch. Jag vet att jag är känslig mot kokosprodukter, men har valt att behålla dessa åtminstone första veckan i min kost. Fortsätter magen att krångla kommer jag att plocka bort dessa produkter också. Jag har vanligtvis inte ont i magen, utan jag har andra symptom på en läckande tarm som jag kommer att beskriva i mer detalj i en separat bloggpost.
Frukost
Kalkonkorv
Ingredienser
1 kg kalkonfärs
1,5 tsk havssalt
1 msk vatten
Några nypor timjan
Några nypor svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg färsken på aluminiumfolie i en ugnssäker form, knåda in salt, vatten och kryddor i färsen. Rulla ihop färsen som en tjockkorv, slå in den i aluminumfolie och gör sedan små hål i denna. Stoppa in formen i ugen i ca 2 timmar. OBS Använd en termometer för veta när den är klar (72 grader). Skär upp i skivor och frys in. Enkelt att ta upp eller att ta med. Jag stekte kalkonkorven i kokosolja tills den var varm när jag åt den till frukost. Enjoy!
Jag hade förberett denna måltid innan, men använde inte kött termometer, så den var alldeles torr:-( Smaken var god och jag tror nog att den skulle ha kunnat vara en hit om jag bara tagit ut den i tid från ugnen.
Som mellis idag åt jag en banan. Enkelt att packa med i väskan. Och en kopp espresso...
Lunch
Jag tillbringade ca 2,5 timme i köket runt lunch för att förbereda lunch, middag, mellis samt frukost till imorgon. Det var kul, men tog för lång tid. Jag kommer att försöka laga mer mat när jag väl står i köket för att sedan enkelt kunna plocka upp från frysen de dagar jag inte har så mycket tid över.
Grönsakssoppa
Ingredienser
I liter buljong
3 selleri stjälkar
3 morötter
1 zucchini
1 guldbeta
5 vitlöksklyftor
En näve babyspenat
Färsk persilja
Salt och peppar
Olivolja
Instruktioner
Skär grönsakerna i mindre bitar, stek i stekpanna tillsammans med olivolja och pressad vitlök i ca 5 min. Häll sedan på buljongen och lägg i babyspenat och persilja. Låt koka ca 20 min. Ta upp hälften av grönsakerna och kör dessa i mixern till en slät puré.
Häll tillbaka i grytan och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar, gurkmeja och olivolja. Enjoy!
Snabblagad och mycket god soppa och egentligen kan du stoppa i de grönsaker du gillar och/eller har hemma! Att mixa grönsakerna är en hemlighet för att få soppan tjockare utan att behöva reda den.
Mellis
Trailmix
Ingredienser
1 näve bananchips
1 näve dadlar utan kärnor
1 näve kokosflarn
2 msk honung
2 msk kokosolja
Instruktioner
Smält kokosolja och honung. Tillsätt bananer, dadlar och kokosflarn. Förvara i burk i kylskåpet. Enjoy!
Supergott och superenkelt! Bra att ta med i väskan och äta när man blir hungrig!
Middag
Citruslax med rostad blomkål
Ingredienser
600 gr lax
2 st avokado
1 st gullök
1 st blomkålshuvud
1,5 st citron
1 st apelsin
3 st vitlöksklyftor
Salt, peppar
Olivolja, kokosolja
Persilja
Instruktioner
Marinera laxen i en ugnssäker form i olivolja, svartpeppar och saften från apelsinen i 2-3 timmar.
Rostad Blomkål
Sätt ugnen på 200 grader. Skär blomkålen i små buketter och sprid ut dem i en liten ugnsäker form. Blanda saften från citronen, men 1 dl olivolja och 1 dl kokosolja, svart peppar, havssalt och 3 pressade vitlöksklyftor. Häll blandningen på blomkålen och stoppa in formen i ugnen i ca 25 min.
Citruslax
Under tiden som blomkålen är i ugnen, hacka den gula löken grovt och stek den i kokosolja i ca 10 min. Den ska inte vara brun, utan bara genomstekt. När det är 15 min kvar på blomkålen stoppar du in laxen i ugnen. Laxen är klar när termometern visar 60 grader alternativt när den delar sig lätt och inte är röd inuti. Sprid ut löken på laxen och garnera med färsk persilja.
Guacamole
Mosa ihop två avokodo, tillsätt havssalt och saften från ½ citron.
Enjoy!
Det här var en riktigt god måltid. Min man uttryckte det som det godaste han ätit på mycket länge!