Idag har jag känt mig stressad. Stressad över att allt tar så lång tid. Att det känns som att jag inte hinner någonting. Att listan med saker som måste göras aldrig tar slut. Ja, ni förstår och känner igen den känslan, antar jag. Jag har haft en planeringsdag. Jag har satt ihop menyn för veckan och handlat det som behövs fram till och med fredag. Imorgon står det bland annat matlagning på schemat.
Magen mår sisådär, så från och med idag tar jag bort alla kokosprodukter från min kost.
Frukost
Gurk- och Avokadosoppa
Mellis
Banan
Lunch
Blomkålssallad med bacon
Ingredienser
1 st blomkålshuvud
2 dl svarta oliver
1 st stor citron
2 skivor stekt bacon
Olivolja
Färsk mynta
Salt och peppar
Instruktioner
Dela blomkålen i små bitar och koka i ca 8 min. Det ska vara tuggmotstånd. Skölj blomkålen under kallt vatten. Skär oliverna i små bitar. Klipp bacon i små bitar. Riv skalet på citronen. Blanda allt i en skål. Pressa över citronsaft, tillsätt olivolja, mynta, salt och peppar efter smak. Blanda väl. Enjoy!
God lättlagad lunch, en absolut fördel är om man redan har färdigstekt bacon hemma, vilket jag hade. Drack ett glas färskpressad apelsinjuice till. Det passade utmärkt.