Det blev en vab-dag idag. Sonen hostig och hängig. Tur att jag hade leftovers i kylskåpet. Till middag lyckades jag fixa en mycket god och lättlagad lax med mangosalsa. Jag hoppas på ett snabbt tillfrisknande, har boostat honom med probiotika, färsk frukt (kiwi och apelsiner) samt te och manukahonung. Det borde göra underverk!
Frukost
Blåbärs Smoothie
Mellis
Kött- och acornsquashgryta med päron och timjan
Lunch
Pad Thai med kyckling
Middag
Ugnsbakad lax med mango guacamole
Ingredienser
800 gr lax
1 msk olivolja
2 msk färsk alt 2 tsk torkad timjan
2 msk färsk alt 2 tsk torkad basilika
1 st citron
Salt och peppar
Mango guacamole
2 st avokado
1 st mango
0,5 dl färsk koriander
½ st lime
Salt och peppar
Instruktioner
Lägg laxen i en ugnsfast form. Häll över oljan, rivet skal från en citron, timjan, salt och peppar. Stoppa in i ugnen i 200 grader ca 20 min, tills laxen inte längre är röd i mitten och istället faller isär lätt när man delar med en gaffel. Pressa citronsaften över laxen om så önskas.
Gör under tiden mango guacamolen. Mosa avokadon i en skål. Skär mangon i små kuber och tblanda med avokadon. Tillsätt saften från ½ lime, salt och peppar. Låt stå i kylskåp tills laxen är klar. Enjoy!
Jag älskar fisk och framförallt när den är så här lättlagad. Barnen är sisådär glada för fisk generellt, men tillsammans med glutenfri pasta funkade det bra idag.