Tänka:

Vardagsflow i Ekorrhjulet

Jag skriver in ordet ”flow” i google translate, men finner ingen bra översättning. Flöde, flod, utflöde...Nja, för mig betyder ordet mer att hitta ett tempo, ett innehåll, en energinivå som ger mig en känsla av balans och välmående. Varje dag har jag som mål att vara ett med den känslan. Vissa dagar flyter allt bara på och det känns så förbaskat bra, dessa dagar behöver jag inte ens fundera på om jag borde göra något annorlunda, dessa dagar flyter jag bara med. Jag behöver inte leta, för känslan finns där hela tiden. Jag är i balans. Jag upplever vardagsflow i ekorrhjulet.

Sedan finns dagar när den känslan inte infinner sig överhuvudtaget. Jag stressar med att få färdigt frukosten till alla barnen, gröten hamnar på golvet, diskmaskinen har inte tvättat rent och jag får stå och handdiska alla matlådor, någon klagar på innehållet, någon vill ha hjälp med påklädning, någon annan berättar en rolig historia och jag uppfattar inte poängen. På väg ut genom dörren inser jag att minstingen har en bajsblöja som måste bytas. De stora står och stampar och vill till skolan. Jag hör en avlägsen skolklocka ringa in första gången.

Vi kommer på något konstigt sätt ändå i tid och barnen vinkar glatt hejdå. Jag packar bilen för att skjutsa iväg minstingen till dagis och för att själv ta mig till kontoret. Fastnar i bilkö. Det är aldrig kö i den riktningen jag kör i vanliga fall. Men idag är det kö. Minstingen tröttnar på att sitta i bilen, kastar alla leksakerna på golvet och börjar skrika istället. Jag försöker andas och tänker att snart är vi framme.

På något konstigt sätt hinner vi i tid. Vi säger hej till fröken precis klockan 9. Jag vinkar hejdå till barn nr 3 och det är äntligen dags att smaka på teet som jag förberedde för 1.5 timme sedan. Jag är van att dricka kallt te nuförtiden. Teet smakar bra och jag väntar på att datorn sakta men säkert ska vakna upp till en ny dag. På kontoret är det lugnt, men min puls är alldeles för hög. Tänk om jag stigit upp 10 minuter tidigare, eller om min man inte varit bortrest, då hade jag förmodligen sluppit stressa och allt hade kanske flutit på lite bättre, tänker jag när jag summerar ihop första delen av min dag.

Oftast tänker jag på hur allt flyter på (eller snarare hur allt inte flyter på) när jag sitter på El Camino Real på väg till gymnastiken med O på eftermiddagarna. För er som inte känner till El Camino Real kan jag berätta att det är en väg med många filer, dock ingen motorväg, utan en väg med rödljus i varje korsning. För att ta oss till gymnastiken behöver vi passera 15 rödljus. Oftast är det rött i 13 av dem. Oftast har någon tryckt in knappen så att de kan gå över vägen också, då tar det såklart längre tid för oss i bilen att få grönt. En dag med någorlunda flyt i rödljusen tar resan 16 minuter enkel väg, andra dagar kanske 23 minuter. Det låter som att det inte är så stor tidsskillnad, men känslan jag har bakom ratten när jag har flyt i rödljusen är den stora skillnaden. Vi brukar jubla när vi får grönt i sista rödljuset. Glädjen sprider sig i bilen. Och alla sjunger med i ”Våran Lillebror” som ljuder ut ur högtalarna.

Jag tror stenhårt på att om du finner balansen (the flow) inom dig kan du också finna balans runt omkring dig (rödljus tillhör dock undantagen) och i din vardag. Du delar dessutom med dig medvetet eller omedvetet av din energi till människor i din omgivning. Jag tror alla kan skriva under på att människor vi möter eller umgås med påverkar oss på olika sätt. Vissa människor gör oss nervösa, stressade eller ledsna, emedan andra gör oss glada och spralliga. Du påverkar din omgivning på samma sätt som de påverkan din. Hur vill du påverka din omgivning?

Vad gör du för att känna balans inom dig? Strävar du också efter att hitta vardagsflow i ditt ekorrhjul?

Börja din resa mot välbefinnande

Ta kontroll över din hälsa. Boka ett kostnadsfritt samtal med Life by Love för att se om vi kan hjälpa dig. Vi erbjuder personligt stöd för att hjälpa dig att omvandla din hälsa och må bäst. Ta det första steget mot en hälsosam framtid nu.

Fler artiklar från Life By Love

 • Vad gör du med dina 24 timmar?


  Varje dygn har 24 timmar.

  Det vet vi alla. Det är ingen nyhet. För att vi ska må bra gäller det att prioritera mellan de grundbehov vi alla har och våra övriga intressen, så att dessa 24 timmar räcker till. Problemet som vi alla brottas med är dock att dessa 24 timmar aldrig verkar räcka till. Det är så mycket vi måste göra och det är så mycket vi vill göra. Och vad gör vi då?

 • 10 Enkla Sätt Att Uppleva Glädje – Varje Dag!


  Glädje kan beskrivas som en mängd upplevelser – små eller stora dagliga händelser, vilka tillsammans leder dig mot ett lyckligare liv! En del är så små att du kanske tycker de är betydelselösa, men det är egentligen de små händelserna i livet som ger den där glädjen som vi alla behöver och har rätt att få uppleva och känna – oavsett vem vi är eller var vi hör hemma!

 • Yoga Sutras – Tänkvärda ord om att lära känna sig själv


  När jag skriver ordet yoga är det säkert många av er som tänker på den fysiska träningsformen – Hatha yogan. Den är dock endast en liten del av yogan som dessutom är relativt ny jämfört med filosofin bakom. Hatha yogan designades primärt för att man genom rörelse enklare skulle kunna förstå och kontrollera sin kropp, sin själ och sitt medvetande – dvs sig själv.

 • Hur bra klarar vi egentligen av att hantera dagens snabba kulturella utveckling?


  Den biologiska evolutionen pågår hela tiden om än i ett väldigt långsamt tempo. Vi människor, precis som allt annat levande, förändras med tiden genom naturligt urval vare sig vi vill eller inte.

  En annan typ av evolution som märks mer tydligt i dagens samhälle är den kulturella, hur vi lär oss nya saker och hur vi använder våra kroppar samt hur vi interagerar med varandra baserat på inlärd information. Detta är också en typ av utveckling som påverkar oss i högsta grad.

 • 6 grundläggande principer för en hälsosam livsstil - Positivt tänkande (4/6)


  Detta är del 4 av 6 i min blogserie om de 6 grundläggande principerna för en hälsosam livsstil – följande artiklar ingår också i serien: Inledning (1/6), Kost och Vätskebalans (2/6), Sömn (3/6), Rörelse och Andningsteknik (5/6) och Diskussion (6/6).

  Vi har alla en egen värdegrund som vi lever utefter, även om vi inte alltid är så bra på att tydligt beskriva den. Värdegrunden representerar de behov vi har, vilka måste uppfyllas för att vi ska kunna leva ett liv som ger oss mening – värdegrunden definierar hur vi vill leva våra liv. Det är bara när vår livsstil stämmer överens med vår värdegrund som vi kan vara verkligt lyckliga. Så ta dig tid och tillfälle att ifrågasätta om du lever ditt liv på ett sätt som gör dig lycklig.

 • Tid står högt upp på min önskelista!


  Jag önskar mig tid.

  Tid är som en utrotningshotad blomma, en rödlistad art. I alla fall om man är förälder och framförallt om man är förälder till en bebis. Att alltid finnas där för en ny liten människa är helt underbart, men samtidigt så otroligt tidskrävande och bindande. I mitt fall finns jag tillgänglig 24 timmar per dygn och skulle jag någon enstaka gång få tid för att göra något annat, då ska jag också ha energin att göra det där som jag drömmer om när jag är med min bebis hela tiden, såsom att duscha i lugn och ro, åka och handla, sitta ner ostört och dricka en kopp te eller som ikväll, få hela 2 timmar att producera något (att skriva och arbeta med min sida ger mig energi, så länge jag inte gör det till ett måste).

Coaching | Functional Medicine | Mind Body

Services

Life Reset Program

Coaching

Free Online Health Masterclass

Doula

Methodology

Functional Medicine

Mind-Body Medicine

Positive Psychology

Approach

Eat

Breathe

Sleep

Move

Think

About

About

FAQ

Articles

Client Portal

Start your journey to wellness

Take control of your health. Schedule a complimentary call with Life by Love to see if we can help. We offer personalized support to help you transform your health and feel your best. Take the first step towards a healthy future now.
Coaching | Functional Medicine | Mind Body

Services

Life Reset Program

Coaching

Free Online Health Masterclass

Doula

Methodology

Functional Medicine

Mind-Body Medicine

Positive Psychology

Approach

Eat

Breathe

Sleep

Move

Think

About

About

FAQ

Articles

Client Portal

Start your journey to wellness

Take control of your health. Schedule a complimentary call with Life by Love to see if we can help. We offer personalised support to help you transform your health and feel your best. Take the first step towards a healthy future now.
Coachning | Funktionsmedicin | Mind Body

Tjänster

Life Reset Program

Coachning

Free Online Health Masterclass

Doula

Metodik

Funktionsmedicin

Mind Body

Positiv psykologi

Praktik

Äta

Andas

Sova

Träna

Tänka

Om mig

Om mig

FAQ

Artiklar

Klientportal

Börja din resa mot välbefinnande

Ta kontroll över din hälsa. Boka ett kostnadsfritt samtal med Life by Love för att se om vi kan hjälpa dig. Vi erbjuder personligt stöd för att hjälpa dig att omvandla din hälsa och må bäst. Ta det första steget mot en hälsosam framtid nu.