Laga läckande tarm: Dag 19 och 20
Article Outline
▼Summary
▼Läkning av en läckande tarm, en utsökt måltid i taget
När jag navigerar genom utmaningarna med att läka en läckande tarm har dag 19 och 20 handlat om att ge min kropp näring med hälsosam mat och hantera kaoset med att ta hand om sjuka barn. Den här artikeln utforskar min resa när jag delar med mig av recept och måltidsidéer som har hjälpt mig att hålla mig på rätt spår, från en uppfriskande hallonsmoothie till en rejäl smörpocherad fisk med päronslaw och till och med en välsmakande blomkålsrisrätt. Med fokus på hälsosam kost och egenvård tar jag dig igenom mina erfarenheter och favoritrecept som har gjort denna resa lite roligare.

Det har varit en helg med sjuka barn och hemmapyssel. Jag har varit extremt sugen på kaffe och choklad, men har lyckats hålla mig borta från mina laster:-). Jag fortsätter spendera mycket tid i köket och min man är lycklig varje gång han sätter sig vid matbordet. Barnen är inte lika lättflörtade dock, särskilt inte nu när de har varit hängiga. Men de äter garanterat mer frukt och grönsaker och mindre sötsaker nu jämfört med vad de gjorde kring jul.
Frukost
Hallonsmoothie
Ingredienser
0,5 dl frysta hallon
0,5 dl frysta jordgubbar
0,5 st banan
0,5 st avokado
1 dl papaya, mango, ananas
2 dl kallt te
Instruktioner
Skala och dela frukten. Kör alla ingredienser i en mixer. Enjoy!

Mellis
Banan, clementin
Lunch
Mustig köttgryta
Mellis
Papaya
Middag
Smörpocherad fisk med päronslaw
Ingredienser
800 gr talapia (eller annan vit fisk)
150 gr smör
Salt
2 st päron
2 st morötter
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk sesamolja
Instruktioner
Börja göra päronslaw, den mår bra av att stå i kylskåpet en stund. Skala päron och morötter. Skär i långa smala stavar, lägg i en skål, tillsätt äppelscidervinäger och sesamolja. Blanda väl.

Smält smöret i en stekpanna och tillsätt en nypa salt. Lägg i fisken.

Låt den koka i smöret på låg värme ca 10 min innan du vänder den och låter den koka ca 8 min till. Enjoy!

Det här var gott! Kändes som en lyxig helgmat. Helt klart en av mina favoriter än så länge. Ligger nog på delad plats tillsammans med Fisktacos med mangosalsa.
Kvällsfika
Färskpressad grapefrukt- och apelsinjuice

Dag 20
Frukost
BlåbärsSmoothie
Mellis
Banan, äpple
Lunch
Smörpocherad fisk med päronslaw (se ovan)
Mellis
Gurka, morötter
Middag
Davids hemmakok med blomkålsris
Hemligt recept på hemmakoket...
Ingredienser för blomkålsris
1 st blomkålshuvud
Avokadoolja
Salt
Instruktioner
Kör blomkålen i mixer tills det ser ut som "små riskorn". Stek sedan blomkålen i oljan i ca 10 min, salta efter smak. Enjoy!
Blomkålsriset var mycket gott tillsammans med hemmakoket, som i sin tur smakade bra, trots sitt utseende. Barnen gillade blomkålsriset också, så det kommer garanterat att bli en familjefavorit till olika grytor. Ett bra alternativ till ris, pasta och potatis.