Nu börjar det hända grejer. Jag vaknade kl 5 efter 7,5 timmars sömn och var pigg. För andra dagen i rad! Jag börjar komma i balans igen. Det är ingen annan som har sagt till mig att jag måste genomföra detta projekt, det är något som jag själv kände att jag ville och behövde göra. Jag har genomfört ett liknande projekt för några år sedan och resultatet var att jag mådde som en prinsessa efteråt. Det är den målbilden jag har när sötsuget eller kaffesuget sätter in. Jag vill må som den där prinsessan igen. För den där prinsessan kan ingen stoppa när hon sätter upp nya mål!
Frukost
Musselsoppa
Ingredienser
3 st baconskivor
1 st gullök
2 st morötter
2 dl musseljuice
3 dl kycklingbuljong
¼ st blomkålshuvud
400 gr musslor i konservburk med vätska
Hackad purjolök alt persilja som garnering
Salt och peppar efter smak
Instruktioner
Stek bacon krispigt och lägg åt sidan. Dela lök och morötter i mindre bitar, stek i ca 5 min.
Häll sedan på buljong och musseljuice samt lägg i blomkål. Koka ca 10 min. Stoppa allt i en mixer, kör till en slät soppa. Häll tillbaka allt i grytan och tillsätt musslorna med vätskan. Låt koka upp. Ät tillsammans med baconbitar. Enjoy!
Det var gott att äta varm soppa till frukost och även om jag inte gillar musslor särskilt mycket smakade soppan bra. Jag blev dock inte så mätt, så jag var tvungen att äta ett stort mellis idag.
Mellis
Clubsallad med kalkon
Hallon och jordgubbar
Lunch
Sallad på kronärtskocka och blomkål
Ingredienser
⅓ st blomkålshuvud
4 st inlagda kronärtskockor
3 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
½ tsk torkade örter
Salt och peppar
Instruktioner
Skär blomkålen i små bitar och koka i ca 8 min. Det ska vara tuggmotstånd. Gör under tiden dressingen men olivolja, citronsaft, vitlök, örter, salt och peppar.
Skölj blomkålen under kallt vatten. Blanda sedan med kronärtskockor och dressingen. Låt stå en stund eller avnjut direkt. Enjoy!
Detta var en väldigt beige maträtt (hela dagen visade sig bli ganska beige, se bilder...), men smaken var det inget fel på. Färska örter eller babyspenat skulle kunna göra underverk för hur den såg ut på tallriken. För visst spelar det roll hur maten vi äter ser ut. Jag åt min sallad tillsammans med Citronlax. Mycket gott!
Middag
Apelsinkyckling med citrus blomkål
Ingredienser
800 gr kycklingfilé
2 apelsiner
Olivolja
Färsk oregano och salvia
Ingefära och svartpeppar
Salt
Instruktioner
Marinera kycklingen i apelsinsaft (lägg apelsinerna på kycklingen efter att du pressat ut saften), färska örter, ingefära och peppar ca 2 timmar i en ugnsfast form. Sätt in kycklingen i 220 grader i 30 min eller tills kycklingen är klar. Enjoy!
Nästa gång kommer jag att marinera i en plastpåse och mycket längre tid, t ex över natten. Det var en ok måltid, men jag åt den tillsammans med blomkålssallad med bacon och nu har jag verkligen fått nog av blomkål. Mer variation måste det bli framöver!
Kvällsfika
Blåbärs Smoothie
Ingredienser
2 dl frysta blåbär
1/2 st äpple
1/2 st banan
1/2 st avokado
1,5 dl kallt te av valfri smak
Instruktioner
Stoppa allt i en mixer och kör tills allt är söndermixat. Enjoy!